22nd Apr2012

Zon, Italië, Prosecco en sinaasappelsap: Mimosa

by Italiaanse sfeer

Het is voorjaar, we hebben de Pasen achter de rug en langzamerhand komt de eerste bloesem weer tevoorschijn. De prachtige, frisse kleuren schudden ons wakker uit onze winterslaap. De eerste heerlijke aangename dagen zijn al geweest en we weten dat dit ons naar de zomer brengt. Ook al hebben we in Nederland geen garantie voor echt zomerweer, toch verheugen we ons op het buitenleven… eten in de tuin, een hapje en een drankje in de zon.

Wat is de nieuwe trend voor de zomer? Deze zomer drinken we Mimosa… een frisse mix van 2/3 Prosecco en 1/3 sinaasappelsap, versierd met een schijfje sinaasappel. Onvergetelijk lekker bij een uitgebreid weekendontbijt, een zomerbrunch of op het terras.

De cocktail is gebaseerd op de Mimosa struik, de prachtige groenblijvende boom, die ook in struikvorm kan groeien en hoger kan worden dan drie meter. In het voorjaar zit deze struik helemaal vol met pluizige gele bloemen, de mimosa. De mediterrane plant moet in Nederland op een zeer beschutte plek staan of als kuipplant gehouden worden, hij is namelijk niet tegen onze temperaturen bestand. Wanneer deze plant/struik in bloei staat en dat doet hij twee maal per jaar, kunt u genieten van de schoonheid: een gele oase.

 

 

De Mimosa cocktail is er in verschillende varianten, maar altijd is de basis sinaasappelsap en de Italiaanse overheerlijk Prosecco.

Mimosa cocktail 1

Pers de sinaasappelen en giet het sap rechtstreeks in het glas (1/3). Giet het restant van het glas vol met de gekoelde prosecco. Roer de twee componenten door elkaar en garneer het glas met een schijfje sinaasappel.

Mimosa cocktail 2

Een variant op bovenstaande cocktail: voeg aan de Mimosa 1 een scheutje grenadine en Grand Marnier toe en garneer het geheel met een kers.

Mimosa cocktail 3

Mix het sinaasappelsap met citroensap, giet hierna een scheutje Grand Marnier erbij. Hierop de gekoelde Prosecco met gecrushed ijs. Garneer met een muntblaadje en serveer direct.

Mimosa cocktail 4

Snijd of prak de frambozen in kleine stukjes en strooi ze in een ijsblokjeshouder. Vul dit aan met water. Maak hier ijsklontjes van.

Doe één of twee ijsklontjes in een glas, vul het glas voor de helft met Prosecco. Voeg dan de jus d’orange toe en een scheutje Grand Marnier. Roer voorzichtig en serveer direct.

Mimosa cocktail 5

We hebben nog één laatste variant en deze hebben wij de naam Mimosa Italiaanse Sfeer gegeven, oftewel de MISmosa:

Eén scheutje Amaretto, twee scheuten jus d’orange en aanvullen met Prosecco. Garneren met een schijfje sinaasappel en heerlijk onderuitgezakt op uw lounge set, met uw Mimosa Italiaanse Sfeer.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw Prosecco zonder poespas te drinken, ook dit is een heerlijke verfrissende zomerse drank.

Zonder de Grand Marnier, en de Prosecco vervangen door 7-UP, is de non alcoholische versie ook een verfrissende aanrader. (zie cocktail 4 voor de basis)

 

Heeft u nog een lekkere Mimosa variant? Laat het ons weten en plaats het recept bij de reacties hieronder.

 

2 Responses to “Zon, Italië, Prosecco en sinaasappelsap: Mimosa”

  • web promotion

    Ik hou van lezen en ik vatten deze website heb wat echt nuttige dingen op!

  • Newport Beach ca

    De Pleasure naar http://www.italiaansesfeer.nl begrijpen. De bovenstaande artikelen is vrij uitzonderlijk , en ik heb echt genoten van het lezen je blog en punten die u tot uitdrukking . Ik hou echt van om terug te verschijnen op een typisch basis, plaatsen veel meer binnen het onderwerp. Thanks for sharing … blijven schrijven ! good luck !