24th Mar2012

Trouwen in Italië

by Italiaanse sfeer

Italië is jouw favoriete land en je geniet iedere keer weer van de sfeer, het eten en de heerlijke temperatuur. Misschien hebben jij en je geliefde wel eens een romantisch weekend in Venetië doorgebracht… of deelt hij je passie voor ‘il bel paese’ en heeft hij je zelfs gevraagd op de Brug der Zuchten of in een gondel.

Misschien hebben jullie trouwplannen, maar nog geen idee hoe of wat. Waarom niet kiezen voor een trouwdag in Italië, een idyllische bruiloft op de locatie die je zo aanspreekt. Zie je het al voor je? De hele familie aan die lange tafels in een prachtige tuin? Of wil je juist een stijlvolle receptie? De trouwfoto’s, die iedere keer weer dat speciale plekje laten zien? Jullie dag, maar ook een hele bijzondere dag voor de genodigden? Trouwen in Italië, een ervaring om nooit te vergeten.

Trouwen in het buitenland wordt steeds vaker gedaan. Mensen kiezen ervoor om de speciale sfeer niet te benaderen, maar ook daadwerkelijk te beleven. Er zijn mogelijkheden over de hele wereld, maar grotere afstanden brengen soms ook grotere obstakels met zich mee. Natuurlijk zijn er bedrijven die je kunnen helpen om hiervoor een oplossing te vinden, maar het is belangrijk dat je eerst kijkt wat je wilt. Een intieme bruiloft met een paar genodigden, of wil je graag dat er zo veel mogelijk mensen bij kunnen zijn? Zeker in het laatste geval, is Italië een goede keuze. De afstand is niet al te groot, de vliegmaatschappijen bieden betaalbare vluchten aan en zelfs met de auto is het goed te doen.

Het enige wat misschien lastig wordt… is het kiezen van de locatie. De keuze hierin is zo groot, er zijn zoveel toplocaties om van jullie dag een ‘giornata particolare’ te maken, dat dit misschien nog wel het grootste probleem is waar je tegenaan loopt. Laat je hierin adviseren door iemand die hier ervaring mee heeft, zij weten vaak de mooiste plekjes om van jullie dag de mooiste dag uit je leven te maken.

Natuurlijk brengt het trouwen in het buitenland wel wat extra werk met zich mee. Dit kun je zelf doen, maar beter is het om iemand in te schakelen die verstand van zaken heeft. Je moet er niet aan denken dat er dingen mis gaan op je huwelijksdag. Het is geen enkel probleem als jij of je partner niet in Italië wonen, maar bij het sluiten van een burgerlijk huwelijk is het bijvoorbeeld meestal verplicht dat er een tolk bij is, als jullie geen van beide Italiaans spreken.

Er zijn speciale papieren nodig, bijvoorbeeld een nullaosta. Er moet contact opgenomen worden met de Italiaanse gemeente waar je wilt gaan trouwen of met de ambassade. Allemaal zaken die goed moeten gebeuren. Het klinkt misschien of het allemaal bijna niet te realiseren is, maar niets is minder waar. Als jij altijd al gedroomd hebt over een huwelijk in Italië, laat je dan niet afschrikken door deze kleinigheden. De uiteindelijke huwelijksdag zal het zeker waard zijn.

De komende maanden zullen wij een tipje van de ‘bruidssluier’ oplichten en vertellen over de benodigde papieren, locaties, dingen die je niet moet vergeten, Italiaanse tradities en andere informatie. Kun je hier niet op wachten? Informeer dan eens naar de mogelijkheden bij de deskundigen.

Wij vroegen aan twee trouwdeskundigen wat zij voor jullie konden doen:

 

 

1) Jorina Karsten organiseert huwelijken voor wie wil trouwen in Italië.

Zie voor meer informatie: www.trouweninlemarche.com

 

 

 

 

2) Tiamo weddings organiseert bruiloften in geheel Italië

Zie voor meer informatie:  www.tiamoweddings.com

 

Off

Comments are closed.