15th Mar2012

Terroristisch doelwit: synagoge Milaan

by Italiaanse sfeer

Vanmorgen vroeg, heeft de Italiaanse politie een inwoner van Brescia gearresteerd, hij wordt verdacht van terroristische activiteiten.

De 20-jarige onderdaan van Marokkaanse afkomst schijnt betrokken te zijn bij de actieve trainingen voor het gebruik van wapens en explosieven. Volgens de eerste berichten was hij bezig met het plannen van een aanslag op de synagoge in de Via Guastalla in Milaan.

Bij een onderzoek op zijn computer werden virtuele bezoeken gevonden aan de religieuze structuur van Milaan en een bericht waarin werd gesproken over een ‘jihad missie.’

De operatie, gecoördineerd door de officier van justitie van Cagliari, werd uit uitgevoerd door de Centralen Dienst der DCPP Antiterrorism / unigos Digos en het hoofdbureau van politie in Cagliari en Brescia. De jongen die sinds zes jaar in de provincie Brescia woonde, bezocht regelmatig websites die als host fungeren om discussies en teksten over het onderwerp jihad te verspreiden.

De dwangmatige aandacht die deze jongen had voor dit soort websites, waren moeizaam te achterhalen. De verdachte beschikte over uitzonderlijke computervaardigheden en had de documenten goed beveiligd. In Facebook waren wel al geheime groepen aangemaakt, waarin de instructies voor het monteren van de explosieven geplaatst zouden worden. Ook werd vermeld waar de chemicaliën voor het maken van explosieven in de handel te verkrijgen waren. Eén van de leden van deze geheime groep plaatste de volgende boodschap: “geen video van religieuze liederen, alleen wapens en explosieven.”

Onderzoekers denken dat de jongen deel uitmaakte van een terroristische cel of groep die actief is in Italië en duidelijk een product is van de campagnes die door Al-Qaeda en andere organisaties worden uitgevoerd om dit soort jongens te ronselen.

Off

Comments are closed.