27th Jan2012

San Valentino

by Italiaanse sfeer

Aan de romantische feestdag wordt in vele landen aandacht geschonken, zo ook in Italië. Men toont elkaar een bewijs van genegenheid en liefde met Valentijn cadeaus of kaarten.

Oorspronkelijk werd San Valentino gevierd als een lente festival in Italië. Men vierde feest in de open lucht. Jonge mensen verzamelden zich in prielen of siertuinen om te luisteren naar de muziek en het lezen van poëzie. Natuurlijk hoopten ze op een wandeling met hun geliefde door de tuinen. Ook was het een traditie om een verloving aan te kondigen op Valentijnsdag. Ongetrouwde meisjes hadden de gewoonte om op Valentijnsdag vroeg op te staan en plaats te nemen achter het raam. De dames waren er heilig van overtuigd dat de eerste man die zij zouden zien, binnen een jaar hun toekomstige echtgenoot zou worden.

Tegenwoordig gaat het er anders aan toe. Ondanks dat de winkels nog steeds vanaf een paar weken voorafgaand aan de dag, in het teken staan van het Valentijnthema, worden er ook andere dingen gedaan. Geliefden nemen elkaar mee uit eten, gaan naar het theater. Natuurlijk worden er ook nog steeds geschenken gegeven. Bloemen, luchtjes, chocolade en diamanten, afhankelijk van de smaak en het budget. Een geliefd geschenk is Baci Perugina, een kleine bonbon met hazelnoten en chocolade. De bacio (=kus) is afzonderlijk verpakt en iedere bonbon bevat een klein papiertje met een romantische, poëtische liefdesboodschap in diverse talen.

Een bijzondere plek om het feest van de liefde “il giorno della festa degli innamorati” is Venetië, de stad met de brug van de liefde. Op het San Marco plein in Venetië worden tussen 12:00 en 18:00 uur verliefde koppels gefotografeerd en ontvangen met een bloemenhulde. Natuurlijk zijn er in het hele land nog meer mogelijkheden om jouw geliefde te laten zien wat je voor hem of haar voelt.

Wil jij ook graag de heerlijk en Italiaanse traditie bestellen? Baci Perugina is in Nederland te koop: http://www.italiaansekeukens.info/baci-perugina-chocolade-bonbons.html

 

 

 

Zou jij graag met je geliefde een trip naar Italië maken? Geef een Valentijn cadeaubon van Ryan Air. Cadeaubonnen worden per e-mail naar jou of de gelukkige ontvanger gestuurd, inclusief jouw persoonlijke boodschap   http://www.ryanair.com/nl/cadeaubonnen

Wil je het boek: Lust, foods of lovers winnen? Neem dan een kijkje op http://www.thesword.nl/?p=5513  Hier maakt u kans om dit prachtige receptenboek in uw bezit te krijgen.

Off

Comments are closed.