18th Apr2012

Rome bijna jarig

by Italiaanse sfeer

De eeuwige stad Rome, bestaat al sinds 753 voor Christus. Volgens de legende werd de stad op 21 april 753 voor Christus gesticht. Ieder jaar wordt het bestaan van Rome nog groots gevierd. Op 21 april a.s. is het weer zover… Grote parades, gladiatorenshows, vuurwerk, concerten, traditionele Romaanse banketten en voordrachten door de stad heen, filmvoorstellingen, markten en veel musea die gratis te bezoeken zijn. Een bezoek aan het verlichte Forum Romanum is zeker de moeite waard. De Aventine heuvel wordt bedekt met lange kaarsen, een prachtig gezicht. En als afsluiter een spectaculair vuurwerk boven de stad Rome.

Rome is een geschiedenisboek waar u door de tijd kunt reizen. Van de Romeinse Tijd naar de middeleeuwen en via de renaissance naar het Koninkrijk Italië, om te eindigen in het moderne huidige leven in deze adembenemende stad. Rome is doordrenkt met zeer indrukwekkende, goed bewaarde archeologische opgravingen, kunststukken en monumenten. Ook de legendes en verhalen zorgen ervoor dat de sfeer van het oude Rome blijft bestaan. De legende van de broers Romulus en Remus vertelt ons hoe het allemaal begonnen is.

De tweelingbroers vochten om het toenmalige stukje, wie mocht de heerser zijn? Wie het gewonnen heeft is u waarschijnlijk wel duidelijk, de naam laat weinig te raden over. Romulus was sterker dan zijn broer en mocht zichzelf de heerser van de stad noemen, de naam voor de stad: Rome is dan ook afgeleid van zijn naam.

Off

Comments are closed.