20th Mar2012

Riccione maakt zich klaar voor de zomer

by Italiaanse sfeer

Nu de sneeuw verdwenen is, gaat Riccione in volle gang met de voorbereidingen voor de zomer. Het volledige programma is gewijd aan entertainment, plezier en mode. Het project heet Riccione90, ter gelegenheid van de stad. Night Rose, een radio Deejay, live concerten, mode XXII Riccione, Cultuur festival van de Zon, Ilaria Alpi prijs XVIII, het 21ste TTV Festival, eigenlijk te veel om op te noemen.

Ook op het gebied van sport staan er veel activiteiten gepland, zoals de FINA Masters WK in zwemmen, World Ducati Week, Grand Prix, MotoGP. Kortom, in Riccione valt de komende zomermaanden veel te beleven.

 

Riccione, ook wel de groene parel van de Adriatische kust genoemd, heeft altijd al een mix van cultuur en het sociale leven gehad. Ieder jaar wordt dit meer versterkt door nieuwe activiteiten. Riccione90 is dit jaar ter gelegenheid van de stad, de wereldkampioenschappen zwemmen met 1000 atleten uit meer dan 100 landen is ook een nieuwe happening in deze vorm.

 

 

Dan hebben we nog de Ducati Week, gewijd aan de fans van de “rode” Van Borgo Panigale en het Festival van de Zon. Meer dan 3000 atleten op 21ste TTV Festival.

Op 6 juli hebben ze The Night Rose, een radio Deejay met live concerten.

16-22 juli XXII Fashion Riccione Italië

6-8 september De Ilaria Alpi Journalistieke prijs XVIII

16-18 maart en 22-23 september Tuinen auteur, het culturele festival “Woorden tussen ons”

26-27 mei de 16de International Italo Nicoletti, een zwemwedstrijd

14-16 september de Grand Prix van San Marino en Riviera Rimini

Op het strand van de badplaats is het ook goed vertoeven, clubs met entertainment en kinderopvang laten pappa en mamma lekker relaxen in de spa zwembaden voor volwassenen.

De stranden van Riccione bieden vele mogelijkheden, waterpret en heerlijk zonnen op een bedje. Natuurlijk zijn er ook nog tal van andere activiteiten: gymnastiek aan het water, beachvolleybal, danslessen, bowling, voetbal, beach tennis, basketbalvelden, fitness, tafeltennis en beach soccer. Aan de hele kleintjes is ook gedacht: flessenwarmers en baby badjes en een kinderopvang, entertainment, kinderclub gebieden.

 

Gedurende de avond en nacht kunt u deelnemen aan het happy hour, om vervolgens het diner en het avondentertainment in de paviljoens op het strand en disco voort te zetten. Riccione is voorzien van vele clubs: o.a. Cocorico, de Peter Pan, Pasha, Nu Echoes (voorheen Prince), Byblos Club, Villa delle Rose kunnen voldoen aan de verschillende smaken en muzikale stijlen. Op het strand zelf zult u zich prima vermaken in: o.a. Hakuna Matata Plus, Opera, Mojito Beach Cafe Beach, Paradise Beach, White Moskou.

 

 

In de omgeving van Riccione is de hoogste concentratie van themaparken in Europa:

Aquafan, een waterpark van meer dan 90.000 vierkante meter, is al 25 jaar één van de meest bekende waterparken van Europa. Opening 1 juni 2012. Voor info: www.aquafan.it

 Overseas, een educatieve en leuk park van 110.000 vierkante meter, met de grootste dolfijnen lagune van Italië. Opening 30 maart 2012. Voor info: www.oltremare.org

De 391 hotels in Riccione hebben hun aanbod afgestemd op verschillende typen vakantiegangers, allen gekenmerkt door de hoge normen van kwaliteit en gastvrijheid. De familiehotels bieden een gezinsvakantie vol plezier en gemakken: Mini club, baby-menu, wiegjes, hoge stoelen en kinderwagens, fietsen met kinderzitjes etc.  Alle familie hotels liggen direct aan het brede strand van Riccione, beschouwd als één van de veiligste in Europa. Ingerichte speelplekken, bekwame animatoren, met kleedhokjes, strandwachten, geven u iets meer rust…

Off

Comments are closed.