21st Mar2012

Primavera is het Italiaanse woord voor lente…

by Italiaanse sfeer

Maar ‘Primavera’ is meer dan alleen een jaargetijde…

 

Voor de kunstkenners onder ons, zullen zij bij dit woord onmiddellijk denken aan het meesterwerk van Botticelli: het schilderij Primavera.

Venus, de godin van de liefde, de koningin van het seizoen en haar liefdevolle invloed in dit bos waar de drie Gartiën dansen en Cupido zijn boog spant. Primavera is de lente, de tijd van de natuurlijke wedergeboorte, het hof en de voorjaarsdansen en Botticelli geeft een schoonheid aan dit moment van vernieuwing. Op zijn schilderij is het altijd lente…

 

 

Voor de sportliefhebbers onder ons, roept Primavera hele andere beelden op, die van een Italiaanse voetbal competitie: Coppa Italia Primavera. In deze competitie spelen de jeugd teams hun wedstrijden, één keer uit en één keer thuis. Alle spelers zijn onder de twintig jaar.

De eerste editie van dit toernooi werd gehouden in het seizoen van 1972-73 en door sponsorredenen is de officiële naam: Primavera TIM Cup

Er zijn drie eliminatie rondes voor de slechtste clubs, de acht winnaars hiervan spelen tegen de acht beste clubs in de 16e ronde. Er is een kwart- en halve finale en uiteindelijk de grote finale. De kampioenen komen in aanmerking voor de titel Supercoppa Primavera.

Off

Comments are closed.