19th Apr2012

Politieoperatie roept afschuw op

by Italiaanse sfeer

Een van de passagiers op de vlucht van Alitalia van Rome naar Tunis, een normale vlucht, een ongewone situatie. De mond van de Tunesische man was afgeplakt met tape en volgens zeggen waren ook zijn handen gebonden. Hij werd vergezeld door een aantal agenten. In het vliegtuig zaten ook andere passagiers.

Francesco Sperandeo spotte de man en maakte een foto van de situatie. Vervolgens plaatste hij de foto op Facebook en sprak zijn ongenoegen uit over de situatie: “Kijk eens wat er vandaag is gebeurd op de vlucht van 09.20 van Rome naar Tunis, met Alitalia. Twee Tunesische onderdanen gedeporteerd uit Italië en behandeld op een onmenselijke manier. Bruine verpakkingstape over zijn mond en de polsen vast met plastic banden, is dat de beschaving en de Europese democratie?”

Het ergste vond hij nog de totale onverschilligheid waarmee er gereageerd werd op zijn verzoek. Hij vroeg namelijk aan de agenten om de man menselijk te behandelen. Volgens hem werd hij arrogant naar zijn plaats terug gestuurd, met de mededeling dat het om een normale politieoperatie ging.

Off

Comments are closed.