18th Jan2012

Lokale, culinaire heerlijkheden in Belluno

by Italiaanse sfeer

Een evenement voor de wintersport liefhebber met goed ontwikkelde smaakpapillen. Op 20 januari begint in de Dolomieten de 22ste editie van de ‘’ D’inverno a tavola’. Een jaarlijks, terugkerend evenement waar de liefhebber van de plaatselijke producten zijn hart kan ophalen.

De culinaire festiviteiten duren tot 23 maart 2012 en vinden plaats in de regio Belluno, een winterse locatie met een echte Italiaanse sfeer. De tien deelnemende restaurants zetten spijzen op tafel, bereidt met lokale ingrediënten. Deze gerechten zijn vaak gebaseerd op recepten die soms in het diepste geheim van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Omdat de imkers in dit gebied een belangrijk rol spelen, zal er veel gebruikt worden gemaakt van zes soorten honing; paardenbloem, acacia, eik, kastanje, rododendron en millefiori. Hiermee willen ze laten zien dat dit product goed te combineren is met de hartige waren.

“Wij willen laten zien dat cultuur ook lekker eten is,” zegt de wethouder Maria Grazia Passuello. “We hopen hiermee uit te stralen dat onze streek een combinatie van goed eten, mooi landschap en gastvrijheid is.”

Off

Comments are closed.