13th Mar2012

“La Puglia in piatto” werelds op één na beste kookboek

by Italiaanse sfeer

“La Puglia in piatto” werd tweede in de prestigieuze internationale “Gourmand”kookboek award.

Een kookboek met 60 recepten uit de traditionele keuken van Puglia werd tweede in deze internationale competitie voor de beste kookboeken van de wereld. Een boek met 176 pagina’s, waarbij de recepten vergezeld worden van mooie foto’s van de gerechten en keramische borden. Een samensmelting van design en het land, resulteren in een stijlvol boek, met creativiteit en kunst.

Een verklarende woordenlijst, anekdotes en verhalen leren u meer over de Apulische cultuur. Bovendien is er voor de wijnliefhebber een sectie gewijd aan vakkundig samengestelde combinaties, van het gerecht met een bijpassende wijn.

Het boek is verdeeld in zeven hoofdstukken die met elkaar een typische Apulische maaltijd vormen: pasta, vlees, vis, groenten, producten van het land, gebakken voedsel en desserts. Aan het eind van ieder hoofdstuk vind u de recepten.

De auteur van het boek is de grafische en product design groep Usopposto, opgezet in 2002 door Alessandro Santoro. Andere leden van Usopposto zijn  Pierfrancesco Annicchiarico, een grafisch designer en Dario Miale, een grafisch designer en fotograaf.

Concept design: Alessandro Santoro

Illustraties: Alessandro Santoro,  Pierfrancesco Annicchiarico, Dario Miale

Fotografie: Dario Miale

Bewerking: Schena Editore

Drukker: Stampa Sud S.p.A. – Italia

ISBN 978-88-8229-907-1

http://www.gastrodesign.it

 

Off

Comments are closed.