12th Jun2012

Venetië getroffen door tornado

by Italiaanse sfeer

Venetië is getroffen door een hevige tornado, vooral het gebied tussen het Lido en het eiland St. Helena. Momenten van angst voor de mensen, verrast door de kracht van het fenomeen. Bange mensen die tijdens een openlucht markt werden verrast door de tornado. Verschillende feest activiteiten werden gestaakt. Met angst voor de kinderen tijdens deze evenementen omdat delen werden  geblokkeerd door afgevallen takken.

De zichtbare schade, is met name op St. Helena, waar verschillende bomen werden afgebroken. Verwoestende stormen in het gebied voor het recreatieve zeilen bij het eiland St. Helena, het zuidelijkste puntje van Venetië naar het Lido. Tientallen boten werden door de wind meegenomen en gestapeld op de top van het geweld van de windvlagen, net zoals de containers  van een roeivereniging.

De brandweer kwam tussenbeide om een aantal mensen, waaronder kinderen op de zeilschool, die kwamen vast te zitten door vallende takken te redden, een van hen meldde een blauwe plek op het hoofd. De kinderen werden meteen gered door de leden van de Venetiaanse zeilboten. De controle van de brandweer van Venetië ‘is verplaatst naar het getroffen gebied om de operaties beter te coördineren. Dat wordt aangegeven door de commandant van Venetië, Munaro Loris.

Munari heeft geconstateerd dat de tornado veel bomen heeft getroffen en dat er veel afgewaaide daken zijn bij de huizen in het zwaar getroffen Sant’Erasmo. In het Park van de Chartreuse, werd verteld dat er een bloedbad van bomen was. Het park lijkt verdwenen. Aanzienlijke is ook de schade in St. Helena en met name aan de Militaire School Morosini.

 

Off

Comments are closed.