09th Jul2012

Italië in de ban van Minos

by Italiaanse sfeer

Minos, een subtropische cycloon uit de Sahara zomer laat Italië zweten. Sano Antonio, directeur van de portal iLMeteo.it, waarschuwt dat Minos, afkomstig uit Afrika, zich met name zal richten op Sardinië, Sicilië en het zuiden, waar het zijn maximale vermogen zal bereiken tussen maandag en donderdag , met de belofte een voor een langdurige hete periode tot medio juli.

Het is nu al warm, veel temperaturen liggen al rond de 40 graden, zoals 36 graden in Rome en 40 in Puglia. In Campidano in Sardinië ook 40 graden en op de vlakte van Agrigento in Sicilië zelfs 41 graden. Maar de piek moet nog komen, de verwachting is dat in de namiddag van dinsdag, woensdag en donderdag, Sicilië de 43 graden zal halen. Rome zal rond de 37 blijven en ten noorden van Bologna rond de 35 graden.

Zondag 15 juli is de laatste dag van Minos, met 40 graden in het zuiden en Sicilië , terwijl in het noorden in de middag onweer wordt verwacht . Uit de meest recente berekeningen blijkt, dat na een halve maand hitte de temperaturen een stuk frisser worden en zelfs regenachtig in het noorden en de Adriatische regio, zelfs iets onder het gemiddelde.

Minos houdt Italië in zijn greep, mensen puffen, toeristen zweten en slapen in deze hitte is een stuk lastiger. Ongeveer twaalf miljoen Italianen hebben last van slapeloosheid en juist met deze hitte is voldoende rust erg belangrijk.  Tal van adviezen gaan momenteel rond om deze warme dagen goed door te komen en te zorgen dat er zo weinig mogelijk mensen bezwijken aan de gevolgen van de hitte.

Tips over het nemen van de juiste voedingsmiddelen, die de nachtrust gunstig beinvloeden: zoals brood, pasta en rijst, maar ook sla, radijs, ui, knoflook en verse kaas, gekookte eieren, verse warme melk, zoet fruit zoals perziken en nectarines.  Liever geen: voedingsmiddelen gekruid met peper en zout, maar ook met curry, paprika, chips in de zak, pretzels, ingeblikte soepen, koffie, sterke dranken. Deze laatste producten belemmeren om de nacht rustig door te brengen in de armen van Morpheus.

Off

Comments are closed.