03rd Feb2012

Imitatie bekende merken gewild

by Italiaanse sfeer

Er wordt wel eens gezegd dat je de klasse van een Italiaanse man kunt herkennen aan zijn schoenen en zijn horloge. Status is dus in een bepaalde mate te koop. Maar wat nu als je portemonnee niet toereikend is voor de stijl die je uit wilt stralen? Dan maar nep?

Een inval van de Guardia di Finanza in Brianza leverde een aardige buit op. Duizenden horloges werden in beslag genomen.

Nagemaakte uurwerken van bekende, luxe merken zoals Rolex, Cartier, Panerai, Vacheron Constantin en Franck Muller. De horloges werden grif verkocht in restaurants en bars in Brianza. De Guardia di Finanza had de man al een poosje in het vizier, hij werd op heterdaad betrapt terwijl hij aan een inwoner van Busnago een imitatie horloge wilde verkopen. In de auto en in zijn huis werden circa dertig ‘neppers’ gevonden.

Bij de ‘groothandel’ annex werkplaats bleek er een compleet laboratorium te zijn, met geavanceerde apparatuur, evenals honderd lege dozen waarin de horloges verpakt konden worden. In totaal werden er twee mensen gearresteerd, op basis van valsheid in geschrifte en heling van gestolen goederen.

Trackbacks & Pings