16th Apr2012

Het Italiaanse voetbal werd afgelast na de dood van Piermario Morosini

by Italiaanse sfeer

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) besloot om alle voetbal kampioenschappen die gepland waren dit weekend en maandag in Italië op te schorten, in verband met de dood van de middenvelder Piermario Morosini van Livorno, als gevolg van een hartaanval tijdens het spel. Dit werd aangekondigd door CEO van de FIGC, Antonello Valentini, hij liet deze maatregel gelijk op zaterdag ingaan, te beginnen met de wedstrijden van de Eerste Divisie ( Serie A ). Milan, de nummer twee op de ranglijst stond gepland om te spelen in het San Siro tegen Genoa. Het nieuws van de opschorting van de partijen, werd kort voor 17.30 uur aangekondigd, het overrompelde de spelers van Milan, zij stondenal op de grasmat van het stadion ‘Giuseppe Meazza’ (San Siro).

Naast de schorsing van het voetbal, is er door de voorzitter van het Italiaans Olympisch Comité (CONI), Giovanni Petrucci, aan alle sportbonden gevraagd om een minuut stilte te houden tijdens de wedstrijden, ter nagedachtenis aan de 25-jarige middenvelder.

Er heerst een diepe rouw in het Italiaanse voetbal. De reanimatie op het veld mocht niet meer baten en zijn medespelers waren getuigen van de dramatische ineenstorting van de voetballer. In het ziekenhuis overleed hij.

 

Off

Comments are closed.