31st Mar2012

“Geef het geld of we schieten het kind dood”

by Italiaanse sfeer

Dit waren de woorden van één van de overvallers in de horrornacht in een villa in Seveso. Drie gewapende overvallers deden een inval in een villa in het centrum. Opa, Oma, dochter, schoonzoon en baby waren op dat moment aanwezig in de villa in het centrum. De benedenverdieping, bewoond door de grootouders, opa is de eigenaar van een bedrijf in Barlow. Op de bovenverdieping woont zijn dochter en schoonzoon, beide rond de dertig en ouders van een klein jongentje.De hele familie is nog steeds compleet in shock.

Het is rond negen uur in de avond als oma het vuil buiten weg gaat gooien. In de tuin schrikt ze van een schaduw, de hond blaft en de mannen springen op haar af. Eén van hen plaatst een pistool tegen haar hoofd en beveelt haar om stil te zijn. Haar man hoort de hond blaffen en kijkt uit het raam, hij begrijpt onmiddelijk wat er gebeurt. Hij activeert een alarm aangesloten op 112 en hoopt dat er snel een einde komt aan de nachtmerrie. De drie mannen zijn inmiddels het huis binnen gekomen en bedreigen de kleine familie, die op dat moment allemaal aanwezig zijn. Ze bevelen hen plaats te nemen op de bank terwijl ze onder schot worden gehouden door één van de overvallers. De andere twee gaan op zoek naar waardevolle spullen en geld.

De familieleden zijn doodsbang en de drie rovers vragen hen waar de kluis met het geld is. Opa schreeuwt dat hij geen kluis heeft en ook geen geld. Ze geloven hem niet en dreigen het kind te vermoorden, het lijkt een eindeloze nachtmerrie. Ze blijven de boel overhoop halen in hun wanhopige zoektocht naar geld. Dan ineens komt er een vierde medeplichtige de drie mannen waarschuwen:“Kom snel, wegwezen, de politie komt eraan.” De auto van de rovers is voorzien van een radioscanner en hij heeft waarschijnlijk het signaal van de politie opgevangen. De overvallers weten te ontsnappen met een gestolen auto. De buit is op dat moment een paar horloges en wat andere kostbaarheden. Ze schieten op de politie en weten te ontkomen.

Waarschijnlijk waren de overvallers op de hoogte van het doen en laten van de familie in de villa. Ze werden verrast door het adequate reageren van de opa, die de luttele seconden gebruikte om het alarm te activeren.

One Response to ““Geef het geld of we schieten het kind dood””